torsdag 14 maj 2009

Resor bara för kvinnor

Hej, Lotta Borgiel på Gränslösa Resor AB, företaget som ordnar resor bara för kvinnor!

Vem vänder ni er till?
Tjejer som vill ha det bästa av natur och kultur och som är nyfikna på hurmänniskor - framför allt kvinnor - lever i andra delar av världen.

Vad styr ert val av resmål?
Måste hitta en svensktalande, kunnig kompetent kvinna som kan öppna dörrarna in i den nya kulturen och som kan och vill vara våra kulturella glasögon. Sedan måste det förstås vara ett intressant resmål, rikt på kultur och/eller natur. Den 3:e faktorn är själva basen, att det går att göra resan säkert och välorganiserat.

Varför började du jobba med resor?
Resor började jag jobba med för att det är livet. Att möta främmandekulturer ger perspektiv på vardagen. Något jag vill att fler ska få uppleva. Men för att kunna möta kvinnor i många länder kräver det att man själv ärkvinna. Därför började jag med tjejresor. Dessutom blir det en avslappnad och tillåtande stämning i en tjejgrupp och vi har roligt!

Eget favoritresmål?
Nepal! Ingen annanstans är det så högt till tak, Mt Everest 8 848 meter! Och ”golvet”, Teraislätten, är bara 70 m ö h. Det ger en enorm rikedom i flora och fauna. Här finns också en underbar mix av hinduism och buddism. Att vandra i Nepal är inte bara en naturupplevelse utan i högsta grad ett möte med underbara människor och en kulturell upplevelse. Man vandrar på deras ”vägar” och möter nepaleser som är på väg till bröllop i grannbyn, barn på väg till skolan och munkar vid sina kloster. Det är en storslagen upplevelse med många dimensioner!

Har alltid i resväskan . . .?
Videokamera. Det är så roligt att få med ljud och rörliga bilder. När kommer "doftkameran"?

Inga kommentarer: