söndag 27 november 2011

Bokhandelns kris

I går invigdes under högtidliga former domkyrkans nya besökscentrum här i Lund: domkyrkoforum. Väldigt fint tycker jag. Fint är också att en av ingångarna är densamma som ingången till bokhandeln Arken. Vilket uppsving det borde bli för bokhandeln, tänker jag. Döm om min förvåning då jag igår kunde konstatera att så tänker ingen där. Inte en skymt av domkyrkorelaterad skyltning. Hade jag fått bestämma hade jag ställt fram till exempel Michael Economous nyutkomna roman om van Düren, Sara Rubenssons fina barnbok Klas och Oskar på äventyr i Lunds domkyrka med flera, med flera. Inte konstigt att bokhandeln är i kris!

6 kommentarer:

Mattias Lönnebo sa...

Du kanske ska tipsa dem? Ibland är det lätt att bara köra på i gamla kyrkvana hjulspår :-)

agnes i Lund sa...

Har lagt en trevare men det kanske var till fel person. Gör ett nytt försök!

Ingrid sa...

Du sätter verkligen fingret på problemet. Idag tror jag att man måste vara mycket kreativ och aktiv om man vill sälja (och även låna ut) böcker- Man måste vara alert, läsa på , ta fram det som är relevant och se till att det blir lockande också. Jag hoppas att du får gehör för dina fina tips!!

Anonym sa...

Hej Agnes! Visst är det både roligt och säljande att vara kreativ, men ibland finns det bara 24 timmar på ett dygn...

ALLA på Arken har jobbat övertid i flera veckor innan nyöppningen.

Vad kanske inte allmänheten vet är att ombyggnaden inte ens var över för vår del vid "nyöppningen" (se t.ex. fönsterbyte/ommålning av flera rum) vilket bl.a. inneburit att personalens kontorsplatser hela tiden flyttats från rum till rum... ibland flera gånger/vecka. Och detta mitt i julhandeln, den mest hektiska perioden om året. :-(

Men tro inte att vi inte är tacksamma för din kommentar i alla fall - det är jättekul att du tar dig tid att titta och reflektera över hur 'konkurrenterna' beter sig! :-) Jag hoppas att din trevare nu hittat rätt... och att Arken snart ska se ut som den bokhandel vi önskar oss.

Allt gott önskar
Thérèse på Arken

agnes i Lund sa...

Ja, det ska verkligen bli kul att följa ert arbete. Vilket kanonläge ni fått!

Anonym sa...

Ja visst har vi! :-D Och vi märker redan att en hel nya kunder hittar in... Det är jättekul!

Thérèse på Arken