onsdag 2 mars 2011

"För att kunna leta måste man veta vad det är man letar efter"

Tack vare Ingrids boktankar kom jag till Annina Rabes krönika "Litteraturen måste få ta plats" i SvD för någon vecka sedan.

Annina Rabe tar upp det faktum att de fysiska boklådorna blir allt färre och magrare och att nätbokhandeln har nackdelen att man måste veta vad man letar efter:  "för att kunna leta måste man veta vad det är man letar efter".

Det var ju precis så jag tänkte när jag startade http://www.agnesilund.se/ - och det var det jag tyckte var problemet med Adlibris och Bokus. Jag sökte på Grekland och fick massor av träffar men ingen roman som inte innehöll just ordet "Grekland". En annan sak jag retade mig på var svårigheten att hitta en karta.

3 kommentarer:

Metta Karlsson sa...

Men visst är det så. Tycker att ditt initiativ är fantastiskt!

agnes i Lund sa...

Tyvärr funderade jag på att lägga ner alltihop i morse. Nu känns det bättre ;)

Ingrid sa...

Jag saknar den fysiska bokhandeln väldigt mycket. Min närmaste boklåda ligger cirka två och en halv mil bort och hotas ständigt av nedläggning. Jag vill gärna bläddra och titta på böckerna innan jag bestämmer mig för köp. Visst är det bra med näthandel (oerhört praktiskt och ofta så klart billigare också) men jag saknar den fysiska kontakten med boken- och jag saknar också "boksnacket" med en kunnig bokhandlare. Jag hoppas verkligen att du fortsätter!!