tisdag 23 november 2010

Körsbärspris

Via Holly Hock har jag begåvats med ett körsbärspris. Motivering: "för att hennes idé om vad en bokhandel kan vara är så bra! Och jag blir så himlans ressugen."
Tack, tack! Precis! Kan ju bara instämma. Är inte så lite stolt över att jag genomfört denna min idé och - håller ut!

Min uppgift är nu att "berätta om tre favoritförfattare och någon bok de skrivit, och skicka utmärkelsen vidare till fem andra bloggar". Aj, aj! Favoritförfattare? Nej, någon sådan har jag inte - det finns alldeles för många bra för att jag skulle vilja peka ut någon särskild. Just nu är jag väldigt nyfiken på:
  • Mario Vargas Llosa. Trots att jag fått ett sådant gubbigt intryck av årets nobelpristagare ska han få en chans.  
  • Kristian Lundberg: Yarden, som en kollega berättade om igår. "Boken är tunn (bara 140 s) men innehållsrik och passar bra att läsa mellan skrivningsrättande-varven så här i slutet av terminen. Den utspelar sig dessutom i närmiljön, nämligen i Malmö hamn," löd motiveringen. I går läste jag i Sydsvenskan att Kristian Lundberg i mars kommer med en "uppföljare", "Och allt ska vara kärlek", en titel som gör mig nyfiken.
  • Ja, och så måste jag förstås läsa Spill av Sigrid Combüchen, boken som fick Augustpriset igår.
Fem bloggar jag gärna läser är:
Ingrids boktankar, för att hon är så enormt beläsen och klok - och så frikostigt delar med sig av sin visdom.
     Att tittta in till Fröken Tjatlund piggar alltid upp. Nu har Fröken redan fått utmärkelsen från annat håll och jag knycker gladeligen hennes formulering: "de behöver inte alls känna sig tvungna att själva agera. Bara den som vill och känner sig manad."
     Christermagister ger mig distans till den del av mig som jobbar i skolan.
     Jag gillar också Freedomtravel som på ett så fint sätt skriver om både resor och böcker. Dessutom kan man få bra middagstips där.
     Skulle allmän såsighet infinna sig piggar jag upp mig med ett besök på Salveo Health. Det räcker att läsa - jag lovar!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Håller helt med, det är en jättebra idé att samla litteratur om ett resmål, både skönlitteratur och fackböcker på ett och samma ställe. Lycka till med julhandeln. Nu när SVT sänder Engelska trädgårdar fr o m fredag 26 nov, så kan man ju hoppas på att boken engelska trädgårdar säljer lite extra.
/Ann

agnes i Lund sa...

Din bok har faktiskt gjort mig lite (om än pyttelite)intresserad. Kan till och med tänka mig att titta. Tala om utveckling! Tror aversionen beror på mitt lantliga ursprung, där mor och syster var de som stod för odlandet - jag för bokläsandet. Det är tyvärr lätt att fastna i de epitet man får som barn.

Freedomtravel sa...

Tack så mycket för att du vill ge priset vidare till vår blogg! Vi blir väldigt glada! :)
Återkommer med ett inlägg.