onsdag 27 oktober 2010

Lillsemester på Sicilien

Min dotter L. och hennes kille M. var i veckan på lillsemester på Sicilien. Vi får ta del av deras tips.

1. Hur länge var ni borta?
Vi åkte onsdag kväll och kom hem söndag förmiddag.

2. Hur beställde ni resan och boendet?
Flygbiljetterna beställde vi på Ryanair.se. Ruskigt billigt om man åker med lätt bagage och därmed slipper dyra avgifter för att checka in väskan. Boendet (lägenhet av privat uthyrare) hittade jag via Airbnb.com, en sajt som förmedlar lägenheter. Detta verkar vara en väldigt bra uthyrningssajt, allt fungerade mycket smidigt och den har en bra funktion där både uthyrare och hyresgäst kan recensera varandra!

3. Var på Sicilien var ni? Vart flög ni?
Vi flög till Trapani, en liten stad på västkusten, där vi också stannade under hela vistelsen.

4. Vad gjorde ni?
Vi strövade mest runt i den gamla stadsdelen i Trapani, fikade på uteserveringar och tittade på gamla byggnader. En av dagarna åkte vi ut till ön Favignola där vi hyrde cyklar och gav oss iväg på upptäcksfärd. En annan dag åkte vi linbana upp till Erice, en medeltidsstad uppe i bergen.

5. Hur var maten? Vädret? Prisläget?
Maten var fantastisk; allt från kaffe och croissant till cous cous med fisk (influenser från Tunisien präglar matlagningen här) smakade fantastiskt, och vi hade fullt upp med att hinna äta allt gott som fanns.      
     Vädret var perfekt, sol och ca 25 grader. Kan rekommendera att åka hit på hösten när det är lite svalare då man orkar göra mer aktiviteter (på sommaren orkar man nog knappast cykla runt i flera timmar).              
     Priserna i Italiens sägs vara lite dyrare än i Sverige, men det var inget vi märkte av, kanske för att vi fick flygbiljetter och boende till väldigt bra pris. En trerätters middag kanske är något dyrare än i Sverige då man ofta får mindre portioner. Dock är ju istället vinet mycket billigare!


Inser att det är tunt på romanfronten i butiken under Sicilien. Nu har jag i alla fall beställt hem La Cucina av Lily Prior. Så här presenteras boken av förlaget Bra böcker: "La Cucina är en roman om passion och livslust men också en mustig skildring av folklivet på Sicilien i gamla dagar."
Fler romantips tas tacksamt emot!

1 kommentar:

Unknown sa...

Låter Härligt och skönt med en höstsemester ;)