lördag 20 mars 2010

Sofie och Pernilla - vem är ni?

Häromdagen dök en jättefin liten bok upp i brevlådan: Backpackingboken av Sofie Berner och Pernilla Björkman Engström. "En bok skriven av Backpackers för backpackers" står det på baksidan. Vilka imponerande företagssamma tjejer tänker jag - att göra en proffsig bok kräver ju svett, blod och tårar - och kontaktar dem.


Vilka är ni?
Vi är två tjejer, 25 år, som lever för backpacking. Sofie har backpackat runt i Australien, Asien och Europa. Pernilla älskar backpackinglivet i Asien och är där just nu för tredje omgången. Vi försöker alltid att ha så mycket om backpacking på gång som möjligt och slutmålet är att en dag kunna få leva som backpacker på heltid.

Varför skrev ni den här boken?
Sofie har jobbat ett par år som tv-journalist och tillsammans med Pernilla började vi sälja in en programidé om just backpacking till tv. Till dess att den drömmen skulle uppfyllas märkte vi att det fanns ett enormt behov av backpackingboken som vi skulle vilja beskriva som ett fysiskt forum där man kan få svar på alla dessa frågor man kan ha som backpacker. Det finns en uppsjö av reseforum på internet och i backpackingboken har vi samlat det bästa och mest relevanta. Idén med backpackingboken var också att den skulle kännas så äkta som möjligt och därför har vi låtit ett 30-tal backpackers vara med och skriva boken och de har bidragit med sina unika reseberättelser, bilder och tips.

Hur finansieras boken?
Backpackingboken är utgiven av Berner Trading förlag som ägs av oss själva. Det kostar både tid och pengar att skriva en bok och för att få den tryckt. Vi har helt enkelt tagit lån av oss själva, familj och vänner. Backpackingboken är inte skriven i något vinstdrivande syfte utan för att få inspirera och ge mod till andra som vill ut i världen.

Favoritresmål?
Sofies favoritresmål är Queensland, Australien. Drömresan är jorden runt på hästryggen. Pernilla är för tillfället nånstans på motorcykel i Vietnam och kan inte svara själv på frågan men hennes favoritdestination bör vara Asien som helhet och drömdestination bör vara bergsleden El camino del rey i Spanien.

Hur ser ni på kombinationen resor och litteratur?
Det är för oss intressant att läsa böcker med en handling som utspelar sig någonstans där man själv varit eller vill resa. Det är ont om resefilmer att se och detsamma gäller väl också böcker, men att det faktiskt finns en del är jättebra! När vi reser brukar vi använda oss av "bookexchanges" det är som en bokhandel eller kanske bara en hylla på ett hostel där man byter ut sin utlästa bok mot en ny - helt gratis! Ibland kan man göra otroliga fynd. Vi älskar bookexchanges!

Boken kommer snart att finnas på http://www.agnesilund.se/ .

Bilder: Berner Trading

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken fin intervju! Jätte kul att läsa, och visst vill jag bestiga leden Caminito del Rey men det får bli en annan resa. Just nu befinner jag mig i Vietnam och nästa mål blir Laos då jag bland annat ska tuba som jag längtat efter så länge =). Jorden runt med ryggan vore inte helt fel heller =)

/Pernilla