onsdag 6 januari 2010

Till Paris med barnen?Har precis fått hem serien Stora städer och små barn (Produktionsbolaget Mint, 2009). Bläddrar i den bok som heter Paris och konstaterar följande:
  • Bra format. Hade jag åkt till Paris medan barnen var små hade jag haft god nytta av att ha den i fickan hela tiden faktiskt.
  • Tycker först att det är mycket bilder men inser sedan vitsen med dem. Eftersom de anknyter till resmålet kan man plocka fram och titta på dem under transporterna. De fungerar lika bra före som under och efter resan.
  • Boken inleds med kort historik. Jeanne d´arc, De tre musketörerna och Napoleon. Lite lagom kanske.
  • Aktiviteter och utflyktstips. Här hittar jag många bra förslag. Bland annat får jag veta att det finns fina och roliga lekparker runt Eiffeltornet. Perfekt! Ett kul tips som jag inte hade en aning om är att gå på modevisning. Varuhuset Lafayette ordnar sådana varje fredag och det är bara att föranmäla sig per mejl! Bland heldagsutflykterna saknar jag dock besök i målarens trädgård i Giverny. Där är ju bara så fint! Och barnvänligt. Längtar redan tills jag kan åka dit med mitt barnbarn L.

Boken innehåller också bra exempel på barnvänliga hotell (bland annat Hotel Astrid), fika- och matställen liksom shoppingtips. Behöver man till exempel svensk småbarnsmat hittar man det i Affären! Speciellt bra är sidorna med ”När är vi framme”-lekar som ”sten, sax,påse” och ”loppa med Parisfakta”. I slutet finns minimini-kurs i franska för både barn och vuxna: räkneorden plus några vanliga ord. Inspirerande tycker jag som gillar ord!

Jag tycker också mycket om pastellfärgerna i den enkla stilrena layouten.

2 kommentarer:

Frida sa...

Ditt barn F följer gärna också med ;-)

agnes i Lund sa...

Självklart!