onsdag 23 december 2009

Jultävling

Välkommen till agnes i Lunds jultävling!

Pocketversionen av boken ifråga lottas ut bland de som svarat rätt före lördagen den 26 december kl. 24.00.
Mejla ditt svar till info@agnesilund.se. Välkommen att vara med!

I vilket land utspelar sig den bok varifrån nedanstående utdrag kommer:
"Mannen satt i sängen lutad mot väggen. Han var klädd i en klarröd tomtedräkt och hade luvan kvar på huvudet. Den hade dock glidit ner över ögonen. Ett stort vitt tomteskägg dolde resten av ansiktet. Han hade lossat det breda skärpet och knäppt upp tomtejackan. Där under hade han bara en vit undertröja. På bröstet syntes ett djupt sår. Det fanns flera sår på magen, men det i bröstet var det djupaste. Händerna hade skärsår som om han hade försökt värja sig mot överfallet.
- - - - -

– Han har pengar så att det räcker, den där X. Jag förstod det så att han ville rädda skivorna från att komma ut på samlarmarknaden. Om jag förstod honom rätt ville han ha tag i vartenda exemplar för att förhindra att det cirkulerade för många av dem på marknaden. Han var mycket uppriktig och var beredd att betala helt otroliga summor för alla skivorna. Jag tror han hade fått Y med på det nu strax före jul. Men antagligen måste det ha skett nån förändring, eftersom han överföll honom på det där viset.
- - - - -
När de kom ner i lobbyn kastade E. en blick in i matsalen. Den var proppfull med utlänningar som tog för sig av delikatesserna på julbordet och babblade på alla möjliga språk så att det glada sorlet hördes över hela våningen. Han kunde inte värja sig för tanken att någon där inne stod med mordvapnet i handen."

Inga kommentarer: