söndag 11 november 2012

Burgos-Sahagún: halvvägs

Det här novemberlovet avverkade jag och min kollega ytterligare drygt 12 mil av "caminon" till Santago de Compostela. Ytterligare tre till fyra novemberlov och vi är framme!

I år hade vi kyligt väder men också ett par dagar med sol. Alla klädesplagg kom till användning och det kändes bra. Vi har nu kommit fram till den ultimata utrustningen tycker vi - lättburet därtill: 6 - 8 kg.

Vägen mellan Burgos och Sahagun sträcker sig till stor del över "mesetan" med få, smått ödsliga byar att äta och övernatta i. Mycket tid till läsning alltså - nöjesutbudet är minimalt. Jag njöt av Boktjuven, Min kamp del 3 ( i excess.nu:s psalmboksformat) samt omläsning för jobbets skull av Flyga drake. I år träffade vi ovanligt mycket medvandrare kanske just beroende på att alla samlades på samma bar kvällstid. En trevlig grupp britter som liksom vi vandrade en höstvecka varje år, ett semestrande amerikanskt par, en tysk yngling som grunnade på vad han skulle göra av sitt liv och ett par schweizare fick vi närmre kontakt med.

En stor nackdel är att vi inte kan spanska. Engelska fungerar inte alls och det är så mycket man skulle vilja fråga om. Vad odlar man till exempel? Fälten tycks oändliga men det är svårt att så här på hösten utröna vad som skördats.

Vad har det här huset använts till?

Här och där ser man solitärer som denna. Cypress?
Sahagún - slutstation det här året. Vi tog oss via tåg till Madrid och sedan med flyg till Kastrup.

Mer om projektet Mot Santiago de Compostela.

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Vilka underbara foton- en sådan resa skulle jag också vilja göra.

vitadrömmarobusigabarn sa...

fina bilder
Tina