lördag 4 augusti 2012

Palermo nästa?


Kjell Andersson, som tidigare delat med sig av sina erfarenheter i Shopping i Peking, kommer nu med en praktisk handledning för den som vill besöka Palermo, Siciliens huvudstad. I den nya boken, som hittills bara finns som e-bok, Sicilien. Mat och shopping i Palermo, får läsaren råd för både planerandet och själva genomförandet av resan.
     Boken fungerar fint som en introduktion till den blivande Italien-/Sicilienresenären och författaren bjuder på massor av konkreta tips på hotell och restauranger av olika prisklass. Likaså vilka sevärdheter vi inte får missa och vilka marknader som är värda ett besök. Med stöd i sina egna erfarenheter av yrkesverksamhet i Italien får vi också bra info om  ""italienskt liv" överhuvudtaget.
     Man kan också ha god nytta av parlören med för turisten användbara fraser. Det bästa med boken är nog att den är mycket mer personlig än en "vanlig" reseguide. Har själv varit lite skeptisk till e-böcker men just när det gäller den här typen av bok är det ju suveränt! Att kombinera den här boken med fina Palermo är en lök borde vara perfekt.


Rött ljus på Quattro Canti, snart börjar kappkörningen till nästa rödljus.....


Färsk fisk i mängder på matmarknaden Vucciria

2 kommentarer:

Anonym sa...

Efter boken om shopping i Peking väntade jag med spänning på en uppföljare och nu har den kommit. Denna gången har Kjell delat med sig av sin stora kunskap om att resa i Italien och då speciellt Palermo. Att den hittils endast publicerats som e-bok är både postivt och negativt. Positivt när man tänker miljömässigt och negativt för att formatet på Kjells böcker passar så bra i väskan eller fickan. De innehåller all den praktiska information man gärna bär med sig och har stor nytta av när man befinner sig på främmande mark. Vad/vart skall jag äta eller hur ställer jag en enkel fråga.
Genom Kjell Anderssons böcker får jag den information jag behöver för att göra resan till ett nöje och något att minnas. Kjells böcker är inga stora uppslagsverk, de kan man läsa sittande hemma i soffan medan man planerar resan, under själva resan vill jag ha en liten bok som innehåller det mesta och är lätt att bära med sig.
Jag rekommenderar Kjell Anderssons bok om Palermo till de som vill lära känna Siciliens huvudstad och dess invånare.
Elisabeth Flink

agnes i Lund sa...

Ja, man blir verkligen sugen på att resa dit!