tisdag 27 december 2011

Venedig bokat

Härligt, härligt! Flyg till Venedig strax före midsommar är bokat! Tala om att vara ute i god tid. Också den annorlunda reseguiden Venedig är en fisk är utläst. Författaren Tiziano Scarpo börjar med att rekommendera bara en enda promenad: den på måfå. Kommer att bli en perfekt start på sommarlovet, tänker jag.  Författaren beskriver vidare Venedig som en enda interiör, en interiör där man aldrig får vara anonym (därav behovet av mask) och där man löper stor risk att drabbas av Stendhalsyndromet, dvs du drabbas av så mycken skönhet att risken finns att du blir yr och mår illa! Tänk - jag tror jag ska kunna klara detta. Denna typ av anekdotiska fakta är boken full av. En annorlunda reseguide med andra ord. Precis som i Palermo är en lök saknar jag dock en karta (något jag uppskattade väldigt mycket i Rom och floden som delar staden).

9 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Härligt med ett besök i Venedig! Visserligen en väldigt turistig stad, men verkligen värd att besöka ändå! Låter som en annorlunda guidebok för övrigt.

agnes i Lund sa...

Tänker precis så: mycket turister men jag vill dit ändå! Vi har tänkt oss Kroatien sen - vill minnas att det finns en del tips hos er:).

Freedomtravel sa...

Kul att ni planerar att resa till Kroatien också! Vi reste runt på Istrien och det är ju bara en bit av Kroatien, men vi fastnade speciellt för Opatija:
http://www.freedomtravel.se/2011/07/opatija/
Det kan också vara värt att göra en utflykt till Slovenien och grottan i Postojna:
http://www.freedomtravel.se/2011/07/grottan-i-postonja/

agnes i Lund sa...

Tack för tips! Ska bli kul att planera!

Anonym sa...

Önskar dej en skön vistelse i underbara Venedig! Kommer att sakna din fina bokhandel, men du kommer väl att fortsätta bloggen? Tack för allt positivt samarbete, hälsar Kjell Andersson

agnes i Lund sa...

Tack själv. Ser framemot nya boken!

enligt O sa...

Men bloggen ska du väl ha kvar ändå? Hoppas på det!

agnes i Lund sa...

Javisst!

Hanneles bokparadis sa...

åj, så spännande, har aldrig varit där,
trevlig resa!