söndag 19 december 2010

Marrakech

Freedomtravel, som just nu packar för resa till Marrakech, efterlyste för ett tag sedan romaner om detta resmål. Nu finns i alla fall Malika Oufkirs Fånge i öknen i butiken. Boken hamnar omedelbart på min läsa-på-jullovet-lista. Också Den tjugosjunde natten av Tahar Ben Jelloun är beställd. Denna bok presenteras av förlaget sä här:
Ahmed är tjugo år gammal när hans far dör. På dödsbädden erkänner fadern att han tvingat Ahmed med i en stor lögn, och han får tillåtelse att återta sin rätta identitet, att bli kvinnan Zarah. Med tjugo år av manligt väsen inom sig går hon ut för att möta livet, kärleken och döden. Tahar Ben Jelloun fick Goncourtpriset för denna märklig saga mitt i marockansk nutid, berättad med en sensualism och inlevelse som gör läsningen till något alldeles särskilt.
Fler förslag tas tacksamt emot. Boken måste dock gå att få tag på på förlagen.

Inspirerande artiklar om Marrakech kan man läsa här:
http://www.marrakech.se/
Bortabra.se har fint reportage från november i år.
Också Expressen har varit där i år.

Svårt att inte bli ressugen!

2 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Roligt att du tar in böcker som utspelar sig i Marocko! Jag har faktiskt läst "Fånge i öknen", och kan säga att det är en helt fantastisk bok! Verkligen fascinerande, spännande och otäck, jag kunde inte släppa den när jag väl börjat läsa! Minns den mycket väl fast det är flera år sen jag läste den.
Den andra boken låter också intressant, fast annorlunda.

agnes i Lund sa...

Ser fram emot att läsa Fånge i öknen. Roligt att du gillade den!