torsdag 26 mars 2009

Schyst resande

Cecilia Billgrens rapport från TUR-mässan i Göteborg gör mig illamående. Nätverket Schyst resande hade kallat till möte i syfte att få researrangörer att tillämpa självklara etiska regler som att motverka sexturism, respektera mänskliga rättigheter och ge arbetare skälig lön. Trodde jag i min enfald redan var fixat! Endast Apollo dök upp på detta möte. Under all kritik!

Dags att äntligen läsa Jennie Dielemans: Välkommen till Paradiset för min del!

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej!

Jag såg att du skrivit en del om sexturism.

Jag heter Aksel Sundström, frilansjournalist. Jag har skrivit ett reportage om västerländska kvinnor som turistar i Gambia och inleder relationer med unga fattiga män. Kvinnorna menar att det rör sig om en semesterflört och inte sexturism. Titta gärna i dagens GP!

"I ett vykortsställ längs strandpromenaden finns ett tecknat vykort där en ljushyad äldre kvinna går bredvid en ung, mörkhyad man. I tankebubblan vid kvinnan svävar röda små hjärtan, i mannens stora dollartecken av guld. I Bakau, en av de orter som lockar tiotusentals turister varje år, finns också andra tecken på hur hur vita kvinnor reser till Gambia och inleder förhållanden över semestern."

/a