lördag 1 november 2008

Till Prag med Sterling.

Till Prag med Sterling - hem med buss. Cirka åttahundra dyrare men ganska bekvämt. Eventuellt också miljövänligare. Och roligt att få se lite av kontinenten, även om mörkret föll vid Dresden ungefär.

Förutom Sterlings kollaps kommer jag att ha med mig en del från de tre dagarna i Prag: den så vackert belägna staden med den vackra arkitekturen, den judiska kyrkogården och så mycket Alfons Mucha både från Mucha-museet och från borgmästarens rum i "Folkets hus", en byggnad från 1910-talet, helt dominerad av Jugendstil. Mycket påkostad och det är svårt att stoppa tanken: Vem betalade kalaset? Folket? Väldigt vackert och genomtänkt in i minsta detalj är det i alla fall.

Minns också med glädje den goda och prisvärda lunchen i restaurang Nebozizek uppe på Petrinkullen! Värmande brasa - behövdes i Kafkavädret, rogivande musik, god mat och fantastisk utsikt.

Min avsikt var också att testa guideböcker. Prag kompaktguide innehåller det mesta, får plats i fickan men vill inte ligga uppslagen på bordet och ratades därför. TOPP 10 Prag pocketguide fungerar bättre, ja, faktiskt riktigt bra, men det är ändå den tunga Första klass reseguide Prag jag gillar bäst. Användbara kartor och rikligt med information om det mesta som kan vara aktuellt vid ett turistbesök. Beställes till butiken på studs!

Vilken reseguide föredrar du vid storstadsresa? Svara i kommentaren!
agnes

Inga kommentarer: